На Дніпропетровщині на ремонті доріг «відмили» мільйони гривень

Начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровської області підозрюється у привласненні понад одного  мільйона гривень бюджетних коштів. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Так, між Службою автомобільних доріг у Дніпропетровській області та ДП «Дніпропетровський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» було укладено договір про надання останніми послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг державного значення загального користування. При цьому вказаний посадовець, зловживаючи службовим становищем, здійснюючи тиск на своїх підлеглих, наказав останнім підписати завідомо неправдиві офіційні документи – акти виконаних робіт, достовірно знаючи, що зазначені у них роботи не виконувались взагалі. Через це державі спричинено збитки у понад 1 млн грн.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем).

Крім цього, триває судовий розгляд у кримінальному провадженні, розпочатому відносно директора ДП «Дніпропетровський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», його батька – заступника директора філії ДП «Дніпропетровський автодор», племінниці заступника – головного бухгалтера філії «Дніпропетровський автодор» та наближеної до них особи – начальника філії «Дніпропетровський автодор», діями яких державі спричинено понад 3 млн грн збитків.