На Дніпропетровщині назвали 18 госпітальних баз для лікування COVID-19

Обласний штаб протидії коронавірусу визначив 18 госпітальних баз, які в разі необхідності прийматимуть хворих на коронавірус. 12 з них вже затвердило Міністерство охорони здоров’я України, ще 6 мають погодити найближчим часом. Повідомляють у ДніпроОДА.

Госпітальні бази найпершими прийматимуть хворих на коронавірус. До їх вибору підійшли відповідально. Керувалися чіткими критеріями, які визначили МОЗ та головний санітарний лікар України.

Перше – це рівень оснащення медзакладу, наявність апаратів ШВЛ та спеціальних ліжок. Друге – висококваліфіковані лікарі, які можуть надати допомогу «важким» хворим з пневмонією. Зокрема, йдеться про анестезіологів та інфекціоністів. Важливим фактором було і те, чи можливо швидко доправити хворого на COVID-19 до цієї лікарні.

Пацієнтів з коронавірусом вже приймають дві основні госпітальні бази – Дніпровська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня. Тепер до них приєдналися ще 7 медзакладів Дніпра, три – Кривого Рогу. По одному – у Кам’янському, Новомосковську, Першотравенську, Синельниковому, Нікополі, Павлограді.