На Дніпропетровщині негода трощила авто та валила дерева (Фото, відео)

11 березня на території Дніпропетровської області спостерігалось погіршення погодних умов – пориви вітру подекуди сягали 20 м/с. Підрозділи ДСНС протягом доби залучались до ліквідації наслідків негоди. Зазначають в ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області. Станом на 21:00 рятувальниками Дніпропетровщини здійснено 11 виїздів за викликами громадян, аби надати їм допомогу по прибиранню аварійних та повалених дерев.

У Дніпрі по вулиці Короленка Шевченківського району дерево впало на проїжджу частину, пошкодивши при цьому 4 припарковані легковики та кабель повітряної лінії електропередачі.

 

Надзвичайники за допомогою спецобладнання визволили автівки від гілля та прибрали повалене дерево з проїжджої частини дороги. По вулиці Поштовій Індустріального району обласного центру дерево впало та перегородило частину автошляху. Рятувальниками за допомогою бензопили проїжджу частину було розчищено.

Схожі випадки трапились і у інших районах області: Петропавлівському, Петриківському, Софіївському, а також у містах Марганець, Новомосковськ та Кам’янське. На щастя, внаслідок падіння дерев ніхто не постраждав.

«Шановні громадяни! Очікується збереження поривчастого вітру. Тож, будьте обережні – не ходіть попід аварійними деревами та не паркуйте поблизу них автомобілі. Будьте уважні, остерігайтесь ненадійних конструкцій, які раптово можуть впасти з висоти. Уникайте обірваних проводів – вони можуть бути під напругою», – звернулися до громадян.