На Дніпропетровщині нічна риболовля закінчилась зустріччю з поліцією (Фото)

Днями на Дніпропетровщині під час проведення профілактичних заходів по боротьбі з браконьєрством на річці Оріль поліцейські помітили двох чоловіків. Вони видовбали у крижаній річці лунки та за допомогою сітки витягували рибу.

риба

«Коли на вулиці стемніло, двоє чоловіків вирішили зайнятись незаконним виловом риби, використовуючи знаряддя лову – жилкову сітку. В ході огляду у рибалок було вилучено рибальську сітку, пішню, саморобний пристрій для витягування сіток з води та багато риби, а саме: судак – 38 штук, щука – 2 штуки, плітка – 48 штук, окунь – 3 штуки, карась – 4 штуки, плоскирка – 30 штук. Чоловіки завдали збитку на суму 25 279 грн. Уся вилучена риба була передана для подальшої реалізації», – розповів начальник відділення поліції у річковому порту Амур-Гавань майор поліції Віктор Лагутін, повідомляють у прес-службі поліції.

риба

Браконьєрами виявились раніше не судимі жителі Дніпропетровської області 49 та 48 років. Чоловіки вже давно займались рибальством. В той день вони вирішили незаконно наловити риби та продати її. Свою провину рибалки усвідомили та запевнили, що не будуть у подальшому займатись браконьєрством.

риба

Горе-рибалкам загрожує покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років.

Залишити відповідь