На Дніпропетровщині – нова схема обману

Останнім часом у Нікополі почастішали випадки шахрайства серед осіб, які займаються встановленням металопластикових вікон, дверей, утепленням фасадів будинків та інших будівельних робіт.

Шахрайство є доволі розповсюдженим способом незаконного заволодіння чужим майном. Винахідливість злочинців не знає меж і нові способи позбавити людину її грошей чи майна виникають постійно.

«В нашому місті працює декілька нечесних підприємців, Вони пропонують свої послуги на вулиці, в соціальних мережах та за  телефоном. Нажаль почастішали випадки,  коли шахраї приходять до Вас додому, водять в оману, оформлюють кредити на дому та змушують  підписати договори на виконання послуг.

Просимо Вас бути пильними при замовленні даних послуг та товарів, не поспішайте віддавати свої гроші не переконавшись у тому, що фірма в якій ви замовили товар або послугу працює в правовому полі та має усі дозвільні документи на здійснення підприємницької діяльності. Якщо ви маєте сумніви, краще порадьтесь зі знайомими, або близькими, або зателефонуйте на гарячу лінію (05662) 50573; (097)9723008», – зазначають у прес-службі міськради.

Відповідно до ч.6 ст.19 Закону України «Про захист прав споживачів» «правочини, здійснені з використанням нечесної підприємницької практики, є недійсними». Суб’єкти господарювання, їх працівники несуть відповідальність за нечесну підприємницьку практику згідно із законодавством.

В Україні за шахрайство передбачена кримінальна відповідальність. Стаття 190 Кримінального кодексу України визначає його як заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою.