На Дніпропетровщині – новий етап послаблення карантину

Відсьогодні на Дніпропетровщині дозволили відкрити навчальні заклади, спортзали, інклюзивно-ресурсні центри, гуртки. Відновили перевезення регіональним та міжрегіональним залізничним транспортом. Таке рішення напередодні прийняла Обласна комісія ТЕБ і НС. Повідомляють у Дніпропетровській ОДА.

Епідемічна ситуація в регіоні дала змогу перейти до наступного етапу послаблення карантину. На Дніпропетровщині відновив роботу пасажирський залізничний транспорт – окрім електричок. Обласна комісія ТЕБ і НС дозволила відсьогодні відкрити спортзали та фітнес-центри. А ще – відновити заняття в освітніх закладах невеличкими групами, навчальні тренування у ДЮСШ, роботу гуртків та ІРЦ.

Відтепер у вишах проходитимуть атестації та публічні захисти дисертацій. Учні професійно-технічних закладів можуть пройти практику. Усі послаблення – за умови суворого дотримання протиепідемічних та санітарних норм. В інклюзивно-ресурсних центрах мають облаштувати місця для дезінфекції рук. А ще – проводити температурний скринінг, провітрювати приміщення. Педагоги повинні уникати близького контакту з дітьми.

Умова роботи фітнес-центрів та спортивних залів: на 10 кв м – не більше одного відвідувача. Обмеження для групових занять у навчальних закладах та спортзалах – до 10 учасників. Спортивні заняття групами дозволили лише дітям з 12 років.

У пасажирських вагонах можна заповнювати тільки місця для сидіння. Якщо потяг рухається транзитом через регіон, в якому не діють послаблення, такі місця мають заповнюватися лише наполовину. При цьому посадки пасажирів у транзитному регіоні не здійснюються.