На Дніпропетровщині новий опалювальний сезон не за горами

На Дніпропетровщині новий опалювальний сезон 2020/2021 має розпочатися через місяць, але готуватися до нього краще вже зараз. Зменшити витрати на електричну та теплову енергію в холодну пору року можливо завдяки енергоефективним порадам від електропостачальника YASNO.

  • Холоднішати вночі може вже напередодні опалювального сезону, тож багатьом доводиться користуватися електрообігрівачами. Щоб не втрачати тепло та не збільшувати споживання електроенергії на додаткове опалення, усуньте всі щілини навколо дверей і вікон за допомогою ущільнювачів, а за можливості замініть старі вікна на нові енергоощадні.
  • Обирайте енергоефективні обігрівачі. Вони грітимуть ефективніше, а електроенергії витрачають значно менше. Сучасні тонкі керамічні обігрівачі можна обрати на сайті YASNO.
  • Замініть лампи розжарювання на енергоефективні LED-лампи, які похмурими зимовими вечорами будуть заощаджувати до 90% витрат на освітлення та слугуватимуть 5-8 років без заміни.
  • Підтримувати комфортну температуру допоможе відбиваючий екран з фольги за радіатором.
  • Взимку не слід закривати батареї шторами, меблями або декоративними решітками, щоб не перешкоджати розповсюдженню тепла. Крім того, пил та бруд на радіаторі можуть знизити тепловіддачу.
  • Багато тепла втрачається через підлогу, тож варто постелити килим, з яким буде комфортніше.
  • Зверніться до професійного енергоаудитора, щоб він виконав комплексне енергетичне обстеження будинку, аби визначити причини втрати тепла. Енергоаудитори YASNO також допоможуть визначити енергоефективні заходи, їхню вартість та окупність.
  • Якщо ви мешкаєте у багатоквартирному будинку, то варто пересвідчитися, чи встановлений загальний будинковий лічильник тепла. З ним ви будете сплачувати лише за фактично спожиті гігакалорії тепла.

«Зазвичай витрати на комунальні послуги в опалювальний період збільшуються, тож питання економії постає дуже гостро. Споживання електроенергії може збільшитися до двох разів порівняно з літнім періодом. Зменшити суми в платіжках за світло до 50% можна за допомогою енергоефективного набору Розумний Watt, з яким ви отримаєте сучасні LED-лампи, а також двозонний лічильник, який дозволяє сплачувати вдвічі менше за електроенергію з 23:00 до 7:00, та розумну розетку, щоб програмувати роботу найбільш енерговитратних приладів на потрібний час», – сказав директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.