На Дніпропетровщині оголосили епідемію грипу

За останній тиждень хвороба підкосила понад 24 тисячі мешканців області. У департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА нагадують, як захистити себе від недугу.

«За останній тиждень на застуду та грип на Дніпропетровщині захворіли понад 24 тисячі людей. Це майже на 5 тисяч більше, ніж у попередні сім днів, – зазначають в обласному департаменті охорони здоров’я. – Епідеміологічний поріг в області перевищено. Медики працюють у масках, в усіх лікарнях відкрили окремі кабінети для прийому пацієнтів з підвищеною температурою, відвідування хворих у стаціонарах обмежені».

Найбільше захворівших у Тернівці, Новомосковську та Кам’янському, а також Дніпровському, Павлоградському та Новомосковському районах. Майже 70% – діти. Окремі школи та класи області вже на карантині.

В обласному департаменті охорони здоров’я нагадують: захворіли – залишайтеся вдома та терміново викликайте лікаря. Це може бути грип. Порушення постільного режиму та самолікування може призвести до ускладнень від хвороби. Минулоріч вони забрали життя 16 людей.

Для профілактики грипу уникайте багатолюдних місць, не контактуйте з хворими, прибирайте приміщення з дезінфекційними речовинами, регулярно провітрюйте приміщення, але уникайте протягів, тепло вдягайтеся, мийте руки та обличчя кожні 2-3 години, повноцінно харчуйтесь, більше відпочивайте та уникайте стресів.

Минулоріч на Дніпропетровщині на застуду та грип захворіли понад 200 тисяч людей.

Залишити відповідь