На Дніпропетровщині організували собачі перегони

Траса у Царичанці — одна з кращих в Україні. Так стверджують організатори змагань з їздового спорту із собаками «Дніпровський драй – 2019». Це черговий етап Кубка України імені Валерія Петрова, який відбувся навесні. Повідомляє «Тижневик Ехо».

Уже не вперше в селищі організовуються собачі перегони. Один із організаторів спортивного заходу Сергій Вулько вважає, що дистанція довжиною у п’ять з половиною кілометрів є найбільш зручна і комфортна в Україні.

Особливе задоволення від заходу отримали «собачники» та діти. Собачки були дружелюбні і привітні, давали себе гладити. Сергій Вулько нам розповів, що змагання із їздового спорту із собаками організувала команда «Дніпро ТОГ Трофі». Керівник команди Ян Штандаров — професійний кінолог, організатор, тренер, призер країни з їздового спорту, власник собачого розплідника. Його четвероногі підопічні мають багато нагород від Федерації цього спорту.

Цьогорічні квітневі змагання стали наймасовішими за всю історію їхнього проведення. Приїхало 85 учасників з Києва, Харкова, Дніпра, Кривого Рогу, Змійова. Приємно відзначити, що традицію свого чоловіка приїхала підтримати вдова Валерія Петрова. Вона взяла участь у змаганнях, а їй понад 70 років. У програму собачих перегонів були включені канікрос (біг спортсмена із собакою); байджарінг (велосипед і одна собака); скутерінг (самокат і 1–2 собаки); карт (4–6 собак).

У перегонах взяли участь породи собак: сибірські хаскі, аляскінські маломути, самоїди, лайки, овчарки, добермани, стаффорди.