На Дніпропетровщині перевірять водіїв маршруток

Поліція Дніпропетровщині посилює контроль за дотриманням законодавства водіями пасажирського транспорту. Відповідні профілактичні заходи, спрямовані на попередження аварійності за участю пасажироперевізників, триватимуть до кінця липня на території держави. Повідомляють в ГУ НП у Дніпропетровській області.

Зазначимо, що за шість місяців поточного року на Дніпропетровщині сталося 78 дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв пасажирського транспорту, в результаті яких 3 людей загинули та 113 отримали травми різного ступеню тяжкості.

Більш ніж половина – 47 ДТП сталися з вини пасажироперевізників. Серед причин що призвели до скоєння зазначених дорожньо-транспортних пригод: порушення правил перевезення пасажирів – 14 ДТП;  недодержання дистанції – 10; перевищення безпечної швидкості – 7; порушення правил маневрування – 6; порушення правил проїзду пішохідних переходів та перехресть – 7; 3 автопригоди скоєно внаслідок невиконання вимог сигналів регулювання, порушення правил надання безперешкодного проїзду та керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

З початку року на Дніпропетровщині  поліцейськими під час нагляду за дорожнім рухом виявлено 1222 порушення Правил дорожнього руху, допущених водіями пасажирського транспорту, з них 10 – керування транспортним засобом в нетверезому стані. Виявлено 116 одиниць транспортних засобів з технічними несправностями та 2 факти нелегального надання послуг з перевезення пасажирів. Більше 600 водіїв притягнуто до адміністративної  відповідальності за порушення правил перевезення пасажирів та проїзду пішохідних переходів. Серед інших порушень, які негативно впливають на стан безпеки – проїзд на заборонений сигнал світлофора, створення аварійної ситуації,  експлуатація транспортного засобу без протоколу обов’язкового технічного контролю тощо.