На Дніпропетровщині планують провести реконструкцію двох великих лікарень

У Кам’янському, що на Дніпропетровщині, планують реконструювати лікарню швидкої медичної допомоги (колишня лікарня № 8) і лікарню № 9. На даний момент готується проєктно-кошторисна документація.

Вона передбачає капітальний ремонт лікарняних відділень, утеплення головних корпусів в обох лікарнях, повний благоустрій лікарняних територій, нові дороги, тротуари, невеликі сквери та багато іншого. Реконструкція 9-ї лікарні торкнеться також двох окремо розташованих будівель – терапевтичного відділення і пологового будинку.

Ці проєкти готують, щоб взяти участь у конкурсі на отримання гранту від Європейського Інвестиційного банку в рамках надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Ця програма працює вже не перший рік. На сьогоднішній день за цією програмою у Кам’янському йде реконструкція колегіуму № 16 та ліцею № 11. Умови передбачають виділення 80% грантових коштів і 20% бюджетних коштів. Таким чином готуються два ці проєкти, щоб у травні поточного року отримати висновки Укрінвестекспертизи, і в червні будуть подавати дві лікарні на участь у конкурсі та виділення грантових коштів.