На Дніпропетровщині почнуть “полювати” на мак (Фото)

З першого червня поліція Дніпропетровщини розпочала оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак». Про це повідомив заступник начальника управління протидії наркозлочинності ГУНП у Дніпропетровській області Павло Ярошкін.

«З метою виявлення і знищення незаконних посівів снодійного маку і коноплі, перекриття каналів надходження наркотичних засобів до споживачів, виявлення і притягнення до кримінальної відповідальності причетних до цього осіб,  з першого червня по 27 вересня на території Дніпропетровської області організовано проведення оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою «Мак».

Закликаємо всіх мешканців долучитися до проведення операції та в разі виявлення незаконних посівів маку та конопель, відразу повідомляти в поліцію.

За час проведення такої операції у минулому році правоохоронці виявили 249 фактів незаконних посівів нарковмісних речовин. 77 громадянам було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 310 Кримінального кодексу України.

Окрім цього, поліцейські вилучили та знищили понад 21 тисячу рослин снодійного маку та близько 55 тисяч рослин коноплі», – розповів Павло Ярошкін.

Поліцейський нагадав, що за незаконні дії, пов’язані з посівом та вирощуванням нарковмісних рослин чинним законодавством, передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.