На Дніпропетровщині покажуть 400 унікальних творів народного мистецтва

До Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва у Кривому Розі відкрилася виставка творчих робіт членів Криворізького міського осередку НСМНМУ та гостей міста. Повідомляє «Рудана».

«Відроджені традиції» – це щорічна святкова експозиція кращих творчих робіт майстрів. Своєрідний, барвистий, яскравий «український віночок», в якому переплітаються і об’єднуються в єдину композицію різні види народного мистецтва: вишивка, лялькарство, декоративний розпис, бісероплетіння, кераміка, писанкарство, витинанка, ковальство, вибійка, різьблення, плетіння з лози, соломи та кукурудзяного листя, малярство і ткацтво”, – представляють свою експозицію рукомесники.

Близько 400 творів, дбайливо виготовлених 50 талановитими майстрами з Бердянська, Дніпра, Зеленодольська, Кам’янського, Кривого Рогу, Петриківки, виставили в історико-краєзнавчому музеї.

Ці люди самовіддано вивчають, відроджують і активно популяризують народне мистецтво – сакральні надбання наших далеких пращурів, залишені нам у спадок.

 

Головне фото: з відкритих джерел