Контроль зелених зон: на Дніпропетровщині проходять рейди (Фото)

Поліція нагадує про кримінальну та адміністративну відповідальність за умисне пошкодження об’єктів природно-заповідного фонду. З метою попередження пожеж на Дніпропетровщині правоохоронці контролюють зелені зони. Повідомляють в ГУ НП України у Дніпропетровській області.

Профілактичні заходи відбулися на території Новомосковського та Петриківського районів. У них приймали участь дільничні офіцери поліції, офіцери громади, працівники ДСНС та представники лісництва.

Протягом тижня правоохоронці провели рейди, під час яких приділили увагу роз’яснювальній роботі серед відпочиваючих. Вони акцентували увагу на дотриманні заходів пожежної безпеки в спекотну погоду. Роз’яснювали громадянам про заборону розпалювання вогнищ поруч з хвойними деревами, а також поряд з очеретом та сухою травою.

Поліцейські звертали увагу громадян на дотримання санітарних умов, під час відпочинку та нагадали про заборону засмічення території лісу.

Працівники Новомосковського військового лісництва продемонстрували готовність підрозділу до випадків пожеж у природних екосистемах. Ознайомили з технічним оснащенням та комплексною системою відеоспостереження, яка направлена на негайне виявлення осередків можливого загоряння.