На Дніпропетровщині поліція вилучила рекордну партію марихуани

29 грудня співробітники поліції спільно з Дніпродзержинською місцевою прокуратурою в ході обшуку в Криничанському районі вилучили понад 150 кілограмів наркотичної речовини «марихуана».

«Такої особливо великої партії наркотиків правоохоронні органи області не вилучали останні кілька років», – зазначив начальник Сьомого управління протидії наркозлочинності Олег Ягольник.

Її власником виявився непрацюючий місцевий мешканець, який в поле зору правоохоронних органів раніше не потрапляв.

Як пояснив сам «конопляний фермер», цей врожай він виростив самостійно і зберігав як для особистого вживання, так і з метою реалізації в таких крупних містах, як Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Кривий Ріг.

Є можливість припускати, що правопорушник не зупинявся на досягнутому і планував у подальшому розширювати свою незаконну діяльність.

У чоловіка було вилучено 6 мішків з насінням конопель вагою близько 90 кілограмів, поліетилен для фасування наркотика, ємності для подрібнення. Загальна вартість вилученого в грошовому еквіваленті за цінами «чорного ринку» складає близько 3-х мільйонів гривень. З цієї кількості можна було б виготовити більше 120 тис. доз марихуани.

Вилучені наркотичні речовини направлені на експертизу. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області

Залишити відповідь