На Дніпропетровщині понад півтори тисячі мешканців захворіли на небезпечну інфекційну хворобу

За 11 місяців 2019 року щеплення від кору зробили 93 тис мешканців Дніпропетровщини. Серед них – 77 дітей. Про це повідомили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА.

«З початку року в області маємо понад 1,5 тис захворілих на кір. Із них 77% не було вакциновано. Нагадуємо мешканцям: щеплення – єдиний надійний засіб профілактики і найефективніший спосіб уберегтися від ускладнень хвороби. Цьогоріч від кору на Дніпропетровщині вакцинувалися 93 тис людей», – підкреслили в департаменті охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Нині безоплатно роблять щеплення від кору дітям, медичним працівникам та освітянам. А також всім, хто мав контакт із хворими.

«Для того, щоб виробити імунітет на все життя, достатньо зробити в дитинстві два щеплення. У віці 12 місяців та 6 років. Та якщо невакцинований дорослий мав контакт із хворим на кір, він має зробити щеплення протягом 72 годин», – додали в департаменті.

Зробити щеплення можна в медзакладі, де пацієнт підписав декларацію із сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром.

Кір – інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Вона небезпечна серйозними ускладненнями. Серед них – енцефаліт та пневмонія.