На Дніпропетровщині посадові особи вимагали гроші у підприємців, щоб не демонтувати торгівельні павільйони

Співробітники Управляння захисту економіки в Дніпропетровській області Національної поліції викрили та ліквідували злочинну корупційну схему вимагання та отримання хабарів із приватних підприємців посадовими особами одного з органів місцевого самоврядування міста Дніпропетровська за невжиття заходів з демонтажу торгівельних павільйонів.

До вищевказаної злочинної групи входили: заступник начальника Управління та старший інспектор одного з Управлінь органу місцевого самоврядування, а також цивільна особа.

Фігурантами створювались відповідні умови щодо примушення фізичних осіб-підприємців, під загрозою демонтажу торгівельних павільйонів, надавати посадовцям хабарі у сумі від 2 тисяч до 5 тисяч гривень за невжиття заходів реагування.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів встановлено та задокументовано три факти вимагання та отримання хабара вищевказаними посадовими особами.

На підставі ухвали суду проведено 7 санкціонованих обшуків службових приміщень, автомобілів та місць мешкання фігурантів, під час яких вилучено 750 доларів США, 5500 тис. грн., комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, бухгалтерські документи, чорнові записи, а також зброю: карабін «Сайга» та понад 70 набоїв до неї, бойові патрони та підроблений паспорт громадянина України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3  ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Відповідальність за вищевказане кримінальне правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

На теперішній час одному з учасників організованої злочинної групи вже повідомлено про підозру у скоєні злочину передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Наразі вирішується питання щодо оголошення повідомлення про підозру іншим учасникам групи та обрання їм запобіжного заходу.

Джерело mvs.gov.ua

Залишити відповідь