На Дніпропетровщині посадовці наживались на виготовлені документів

На Дніпропетровщині направлено до суду обвинувальний акт щодо групи посадовців, які наживались на виготовлені документів. Встановлено 60 фактів отримання неправомірної вигоди фігурантами справи, на загальну суму понад 150 тисяч гривень. Повідомляють в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області.

Правоохоронці викрили злочинну схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за надання послуг з виготовлення документів.

«Слідством встановлено, що 4 особи Державного нотаріального архіву в Дніпропетровській області Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області вступивши в змову систематично отримували неправомірну вигоду від жителів Дніпропетровської області. Посадовці вимагали з громадян кошти за оформлення дублікатів документів, щодо права власності на об’єкти нерухомості», – йдеться у повідомленні.

Усім чотирьом фігурантам справи оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 4 ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

 

Будьте в курсі інших актуальних новин – читайте наш Telegram-канал  t.me/vestidpua