На Дніпропетровщині посадовців міграційної служби арештували за вимагання хабарів

Співробітники Управління захисту економіки в Дніпропетровській області Департаменту захисту економіки Національної поліції задокументували злочинну діяльність посадових осіб Державної міграційної служби України при оформленні та видачі біометричних паспортів.

14 грудня 2015 року до суду був направлений обвинувальний акт відносно начальника одного з відділів та заступника начальника другого відділу Державної міграційної служби України у м. Кривий Ріг у вчиненні кримінального правопорушення зав ч.3 ст. 368 КК України.

Слідством встановлено, що посадові особи Державної міграційної служби України в період з 21 вересня  по 23 жовтня незаконно отримали від одинадцяти громадян хабарі на загальну суму 14 500 грн. за прискорення оформлення та видачу біометричних паспортів громадян України для виїзду за кордон.

24 жовтня вищевказаним посадовим особам Державної міграційної служби у м. Кривий Ріг було повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди) та обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

За матеріалами прес-служби ГУНП у Дніпропетровській області

Залишити відповідь