На Дніпропетровщині послабили карантин

На Дніпропетровщині розпочався другий етап послаблення карантину. Зокрема, в області дозволили роботу громадського транспорту в звичному режимі. Повідомляють у ДніпроОДА.

Чи можна областям переходити до другого етапу послаблення карантину, вирішували в МОЗ. Дніпропетровщина не пройшла за одним з трьох критеріїв – охоплення тестуваннями людей за останній тиждень. При цьому епідемічна ситуація в регіоні стабільна. Було проведено перемовини з МОЗом та головним санітарним лікарем України Віктором Ляшком. Уточнили методологію визначення цього показника, зробили перерахунок та усунули технічні неточності. В результаті регіону дозволили пом’якшити карантин.

Зокрема, на Дніпропетровщині дозволили регулярні і нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у міському, приміському, внутрішньообласному та міжнародному сполученні. Для проїзду більше не потрібні спецпропуски. При цьому кількість пасажирів не має перевищувати числа місць для сидіння. Проїзд можливий тільки в масках або респіраторах.

Дозволили і спортивні змагання без глядачів, у яких беруть участь до 50 людей. У храмах можна проводити богослужіння у присутності не більше однієї людини на 10 квадратних метрів. Відновиться і робота готелів.