На Дніпропетровщині працює виставка унікальних годинників (фото)

За новорічні свята унікальну годинникову експозицію міського музею у Покрові, що на Дніпропетровщині, переглянуло десятки жителів та гостей міста.

Великі настінні та маленькі наручні, виготовлені у техніці хенд-мейд та унікальні від «Павла Буре» – музей зібрав «представників» різних епох, які фіксували години людського життя.

Про це повідомляють у прес-службі Покровської міської ради.

годинникова екпозиція_Покров

– Ці годинники відбивають тільки щасливі миттєвості, – зазначає директор закладу, Тетяна Подольчак, розповідаючи про експонати, кожен з яких зберігає свою історію.

Задовго до новорічних свят музейники вийшли до містян з пропозицією спільно підготувати святкову експозицію «Коли годинник б’є 12». Так поступово створювалась ретро-виставка, коли разом з годинниками покровчани ділилися життєвими долями власників експонатів.

Кожен з представлених годинників по-справжньому неповторний, не лише своїми конструкціями та дизайном, а й приналежністю до історичного періоду. Тут ровесник Незалежності, випущений саме у 1991 році та подарований сім’ї Корнійчук.

Настільний дерев’яний годинник Героя соцпраці, відомого садівника Апостолівщини Андрія Ткача, пам’ятна реліквія родини Тетяни Сударєвої. Найстаріший експонат, взірець відомої марки «Павло Буре» від Сергія Коновалова і унікальні годинники Тараса Ужбіди. Поряд зворушливий рукотворний годинник, виготовлений для бабусі.

Експозиція демонструє справжню еволюцію незмінного атрибуту, що має віковічне минуле. Музейники розповідають про історію виникнення годинників, механічні позначені 1288 роком, їхніми пращурами вважають сонячні. Революційними винаходами були кишенькові годинники, тоді ніхто не міг уявити, що через століття час вимірюватимуть електронними пристроями.

Можна бути впевненими, що на цьому процес вдосконалення не завершено і вже незабаром побачимо нові годинники, що будуть вражати.

Як саме змінювалися годинники за останнє сторіччя можна побачити у музеї. Експозиція буде відкритою до 19 січня.

Працівники закладу впевнені, вона нікого не залишить байдужим, бо експонати передають дух відповідного часу, енергетику своїх власників, випромінюють особливе світло, занурюючи нас в історію.