На Дніпропетровщині приміський транспорт чекає модернізація

У міжміському та приміському транспорті Дніпропетровщини оновлять систему GPS. Інвестують в нове обладнання перевізники. Модернізація дозволить ретельно відстежувати, чи дотримуються водії графіку, маршруту, правил безпеки руху. Повідомляють в облдержадміністрації.

У договорі, який підписуємо з перевізниками, зазначено: наявність GPS-моніторингу – обов’язкова. Так можна контролювати, чи не відхиляються водії від маршруту, чи дотримуються графіку та чи не перевищують швидкість. Стара система працює вже нестабільно, постійно виникають збої. Тому у перевізників назріла необхідність оновити її.

Модернізація передбачає заміну старих трекерів в машинах, де це необхідно. А ще – підключення нового програмного забезпечення. Проєкт передбачає і додаткові зручності для пасажирів. В майбутньому в громадському транспорті планують запустити Wi-Fi. На зупинках – встановити електронні табло з часом прибуття автобусів. А їхній рух можна буде моніторити онлайн через смартфон.

Договори на встановлення нового обладнання вже підписали 13 з 24 перевізників. Загалом на приміських та міжміських маршрутах Дніпропетровщини працюють понад 700 машин.