На Дніпропетровщині пройшла перша еко-естафета (Фото)

Прибирання зі спортивним азартом. В Обухівці пройшла перша в області еко-естафета. Зробити край чистішим, а заразом розважитися приїхали з дві сотні учасників. За півтори години вони зібрали понад 300 мішків зі сміттям.

Ідея еко-естафети належить спортивним туристам. Облдержадміністрація таку ініціативу підтримала. Перший захід вирішили провести в Обухівці, у планах – поширити цю практику на весь регіон, зазначила радник голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

«Усі звикли вже до традиційних суботників, але ми спільно з обласною асоціацією екстремальних видів спорту цю концепцію змінили. Мабуть, вперше в країні проводимо таку еко-естафету. Разом прибираємо, знайомимось, спілкуємось», – сказала Ольга Горб.

Перед початком еко-естафети учасники діляться на 14 команд. У кожної – своя назва та девіз. Далі – коротенький інструктаж та старт «змагань». За півтори години борці за чистоту мають зібрати якнайбільше сміття, а потім його відсортувати.

Стати першими поспішають велосипедисти, спортивні туристи, діти. 10-річна Каріна Котокова на такій естафеті вперше. Дівчинка тут з глибоких переконань.

«Захищати природу вкрай важливо. Ми дихаємо цим повітрям, живемо на цій землі. Якщо ми не будемо дбати про екологію, то як будемо дивитися в очі нашим дітям?», – каже вона.

Підтримує ініціативу дітей Микита Подгорнов. Чоловік працює у дніпровському юнацькому гуртку «Лісові коти».

«Приїхав разом зі своїми вихованцями. Ми любимо природу, дбаємо про неї, тому на естафеті не просто збираємо сміття, а вчимося робити це правильно», – зазначає вихователь.

Стомлені, але щасливі учасники завершують прибирання за півтори години. Зібрано понад 300 мішків зі сміттям. На черзі – винагороди за працю. Смаколики, запашний чай, майстер-класи з риболовлі, мотузковий парк, стрільба з лука, сплав на каяках.

За часом та місцем проведення наступних еко-естафет слідкуйте на сайті Дніпропетровської ОДА.

estafeta

У вихідний – на еко-естафету

????????????????????????????????????

Небайдужі мешканці області зібралися разом, щоб зробити край чистішим.

????????????????????????????????????

У перших рядах – головний еколог області Руслан Стрілець.

estf

Долучилися і діти.

est

Дбати про природу батьки навчають з перших років життя.

estaf

Працювати в команді – це весело.

????????????????????????????????????

Прибирання позаду – настав час розваг.

estafeta3

Майстер-класи.

????????????????????????????????????

Усі звикли до традиційних суботників, ми цю концепцію змінили, – Ольга Горб.

????????????????????????????????????

Час пити чай.

Залишити відповідь