На Дніпропетровщині пройшов фестиваль мистецтв «Квітка Присамар’я» (Фото)

Децентралізаційний міжрегіональний фестиваль мистецтв «Квітка Присамар`я» проходив у прямому ефірі на YouTube-каналі Миколаївської об’єднаної громади. Фестиваль організовано за підтримки виконкому Миколаївської сільської ради, Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Дніпропетровського регіонального офісу «U- LEAD з Європою» та міжнародних  партнерів з  програми «DOBRE».

Усіх учасників в прямому ефірі привітали голова Миколаївської громади Одоєвцев Віктор Миколайович; начальник управління культури національностей та релігій Дніпропетровської облдержадміністрації, заслужений працівник культури України Першина Наталія Геннадіївна; директорка Дніпропетровського регіонального офісу «U- LEAD з Європою» Тертишна Олена Анатоліївна; програмний спеціаліст програми «DOBRE» Велегура Євгенія.

23 та 24 травня на YouTube-каналі учасники та вболівальники мали змогу у прямому ефірі спостерігати за проведенням фестивалю, кожен міг підтримати та проголосувати за свого фаворита на Фейсбук-сторінці Миколаївської громади та завоювати перемогу у номінації «Приз глядацьких симпатій». Онлайн голосування проходило протягом 2 конкурсних днів.

25 травня відбувся гала-концерт та урочиста церемонія оголошення переможців Децентралізаційного міжрегіонального фестивалю мистецтв «Квітка Присамар`я».  Оцінювали учасників компетентне журі.  Після трьох годин обговорень були обрані лауреати І, ІІ ІІІ місць та лауреати гран-прі.

Так, лауреатом гран-прі в інструментальному жанрі став талановитий майстер гри на акордеоні Матюшенко Олександр з Першотравенської мистецької школи Дніпропетровської області. Гран-прі у номінації вокал отримав чоловічий народний вокальний ансамбль «Обертон» Будинок культури «Пектораль» з Ілларіонівської селищної ради.

Головну відзнаку фестивалю «Квітка Присамар’я» здобув номер, у якому було поєднано хореографічне, вокальне, інструментальне та театральне мистецтво – це «В кінці греблі шумлять верби» Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім. І. П. Котляревського Полтавської області. Під час онлайн голосування вболівальники віддали найбільшу кількість голосів за дует «Дві половинки» з КЗ «Лозівський сільський будинок культури», вони й отримали приз глядацьких симпатій.

Всі учасники отримають приємні сувеніри, а переможці – призи та відзнаки, виготовленні майстринею Миколаївської громади Попович Наталя Василівна.

Саме онлайн фестивалі  – це дійсно круто та драйвово, бо учасники, керівники та вболівальники мали змогу переглядати  конкурсні номери не тільки свої, а й інших.

Над організацією дистанційного формату працювала команда виконкому Миколаївської сільської ради та працівників культурної сфери. Особливо хочеться  відзначити молоду та креативну спеціалістку Миколаївської громади – Биковську Вікторію Станіславівну, яка змогла технічно забезпечити проведення фестивалю.