На Дніпропетровщині пройшов масштабний етнофестиваль

14 жовтня у Лівобережному парку Кам’янського відбувся перший міський етнофестиваль «Кам’янська Покрова». Південний, Заводський та Дніпровський райони міста, а також селище Карнаухівка презентували «козацькі курені», виставки різноманітних виробів та розважальні інтерактиви. Повідомляють у прес-службі Кам’янської міської ради.

На фестивалі містяни могли побачити і справжніх козаків – представників громадської організації «Кодацька паланка Війська Запорізького низового», які також представили виставку козацької зброї.

Справжнє шоу влаштували козаки кінного театру «Аллюр». Досвідчені вершники виконали неймовірні каскадерські трюки, продемонструвавши вправність та майстерність верхової їзди. До та після шоу усі бажаючі могли покататися на конях і поні.

На заході виступали артисти творчого колективу «Баглійські візерунки», вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл; до уваги мешканців були представлені численні ярмарки та майстер-класи від майстрів декоративно-прикладного мистецтва, показ обрядових дійств.

Надзвичайно популярною серед відвідувачів фестивалю виявилась українська народна кухня, яку презентували колективи районів міста. Також на святі можна було скуштувати безліч різноманітних страв вуличної їжі.