На Дніпропетровщині пройшов найбільший в Україні форум з грантрайтингу, – Валентин Резніченко

На Дніпропетровщині пройшов форум з грантрайтингу. Найбільший в країні. Його учасниками стали більше 400 волонтерів та представників громадських організацій з різних регіонів. У кожного – своя ідея та бажання отримати кошти на її реалізацію. Як це зробити, розповідали представники 15 європейських організацій-донорів.

форум1

Поляки, данці, німці – цілий день реальні лідери ринку навчали учасників форуму, як уникнути поширених помилок при оформленні гранту. Розказували також про проекти, які активно фінансуватимуться наступного року.

«Дніпропетровщина – центр волонтерського руху. Тут народжуються цікаві та корисні проекти, які ми з задоволенням підтримуємо. Від велодоріжок до впровадження он-лайн послуг, – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Пропозицій ще безліч і люди цікавилися – а як отримати гранти на їх реалізацію? Так народилася ідея – зібрати в одному місці усіх активістів, запросити представників міжнародних організацій-донорів. Готувалися два місяці. Бажаючих зібралося немало – більше 400».

форум2

Представник ООН, радник з питань демократичного врядування Маркус Бранд масштабами форуму приємно вражений. Каже, у Дніпропетровську вперше, як і на подібних обговореннях.

«У залі неймовірна енергетика. Тут зібралися люди з дійсно сильною громадською позицією. Їх сотні – і всі як один зацікавлені у темі грантрайтингу. Захід проходить жваво – у присутніх горять очі, лунають безліч питань та пропозицій», – сказав він.

форум3

Під час форуму кожен отримав реальний шанс дізнатися більше про свої можливості, залучитися підтримкою міжнародних організацій.

Зокрема, про готовність збільшувати обсяги грантової підтримки у 2016-му заявив директор програми Фонду «Відродження» Станіслав Лячинський. Він зазначив, що вже цьогоріч фонд підтримав 6 проектів на суму понад 1,2 млн. гривень. Більшість з них стосуються захисту прав людини, розвитку демократії.

Залишити відповідь