На Дніпропетровщині протягом доби затримали двох хабарників (Фото)

12 серпня, під час одержання хабара було затримано працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. Загальна сума отриманої ними неправомірної вигоди – понад 20 тисяч гривень. Зазначають в Управлінні захисту економіки в Дніпропетровській області.

“Заходи із викриття та документування неправомірної діяльності проводили працівники управління захисту економіки в Дніпропетровській області спільно зі слідчими СВ Криворізького ВП Нацполіції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Криворізького гарнізону Південного регіону України. За вирішення питання щодо видачі позитивного акту перевірки приміщення на відповідність вимогам санітарних норм, а в подальшому – експлуатаційного дозволу на зберігання харчових продуктів тваринного походження, головний спеціаліст обласної Держпродспоживслужби вимагав від підприємця 13 тисяч гривень. 12 серпня зловмисника було затримано під час отримання ним обумовленої суми грошових коштів”, – йдеться у повідомленні правоохоронців.

Цього ж дня оперативники викрили начальника одного з міськрайонних управлінь ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області. В свою чергу, за вирішення аналогічного питання, керівник управління вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності 300 доларів США. Під час одержання неправомірної вигоди фігурант був затриманий.

За вищевказаними фактами відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Наразі фігуранти затримані у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання щодо повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушеннях та обрання запобіжних заходів.