На Дніпропетровщині реконструюють півстолітню «Ластівку» (Фото)

Теплий, сучасний та енергоефективний – таким стане дитсадок №2 «Ластівка» у П’ятихатках після реконструкції. Нині у розпалі – внутрішні роботи. Підрядники вже замінили вікна й покрівлю, утеплили підлогу та стіни. Повідомляють у прес-службі ДніпроОДА.

У лютому 2018-го дитсадок №2 у П’ятихатках відсвяткував своє 55-річчя. Влітку розпочали реконструкцію. Такий масштабний ремонт – вперше в історії «Ластівки».

«Для нас реконструкція – ніби подарунок дитсадку на День народження. Впевнені, що після закінчення робіт це буде найкращий дошкільний заклад у П’ятихатському районі. Справжнє «королівство Ластівка», – зізналась завідуюча дитсадком №2 Раїса Мельник.

Завідуюча дитсадком згадує, що у старому приміщенні була катастрофічною ситуація із дірявим дахом. Інколи взимку виховательки виносили із закладу по кілька десятків мішків снігу – аби не затопило кімнати на першому поверсі.

Нині у «Ластівці» повністю перекрили покрівлю, встановили енергозберігаючі вікна, замінили електромережу, утеплили підлогу. У розпалі – ремонт усередині. Підрядники фарбують стіни та оздоблюють кімнати для чотирьох груп, згодом – термомодернізують фасад та облаштують навколишню територію.

Дитячий садок «Ластівка» розрахований на понад 100 дошкільнят.