На Дніпропетровщині СБУ викрила схему виведення супермаркетами в “тінь” понад півмільярда гривень

 

Співробітники Служби безпеки України викрили на Дніпропетровщині схему, завдяки якій керівники відомої мережі продуктових супермаркетів вивели в “тінь” понад 500 мільйонів гривень. Повідомляють в прес-службі СБУ.

Менеджмент мережі систематично проводив фінансово-господарські операції з комерційними структурами, що юридично і фактично знаходяться на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Протягом 2015 року на рахунки 15 фірм з територій, що контролюються терористами “ДНР/ЛНР”, було перераховано понад півмільярда гривень. Ці комерційні структури регулярно сплачують “податки” до т.зв. “Міністерства доходів і зборів ДНР”.

Для отримання “тіньової” готівки у схемі була задіяна підконтрольна власникам мережі структура, через яку відмито понад 50 мільйонів гривень. Співробітники спецслужби також встановили, що для мінімізації бази оподаткування керівники мережі проводили операції з неврахованими готівковими коштами та реалізовували товари сумнівного походження.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Залишити відповідь