На Дніпропетровщині шахраювали з пальним (Фото)

Шахрайську схему з продажу дизпалива викрили новомосковські поліцейські. Шахрай по телефону домовився про продаж 2-х тонн дизельного палива за заниженою ціною. Коли гроші потрапили йому в руки – швидко зник. Повідомляють в Відділі комунікації  поліції  Дніпропетровської області за матеріалами Новомосковського відділу поліції.

Ошуканий покупець 24 березня звернувся до поліції. За його словами,  напередодні по телефону він домовився про купівлю 2-х тонн дизельного пального та призначив зустріч на стоянці біля однієї із заправних станцій міста Новомосковська. Там до нього підійшов «продавець», який представився працівником автозаправної станції, взяв гроші і сказав, що зараз узгодить, на яку колонку під’їжджати заправлятися і пішов. Після декількох хвилин очікування, покупець почав телефонувати «продавцю» на мобільний, але марно. Тільки тоді    постраждалий зрозумів, що потрапив «на гачок» шахрая та негайно звернувся до поліції.

Працівники кримінальної поліції організували першочергові заходи для встановлення та затримання зловмисника. Завдяки оперативному реагуванню один із фігурантів злочинної схеми був затриманий. Ним виявився  раніше судимий 37-річний ніде не працюючий житель селища Меліоративне Новомосковського району. Також встановлено, що організатор схеми на даний час відбуває покарання у виправній колонії.

За даним фактом слідчим відділом  новомосковської поліції відкрито кримінальне провадження за  ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство).  Ошуканому чоловіку  повернули гроші. Слідство за даним фактом триває. Зловмиснику загрожує штраф до 50-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2-х років, або обмеження волі на строк до 3-х років.