На Дніпропетровщині – ще чотири нові адмінпослуги онлайн, – Валентин Резніченко

Змінити договір оренди землі, отримати дозвіл на перепланування будинку та рішення щодо розпорядження землями. Все це тепер можна зробити онлайн. На порталі електронних послуг igov.org.ua з’явилися 4 нові сервіси. Про це повідомив голова облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«Ми поставили перед собою задачу – до кінця року перевести в режим онлайн всі найпопулярніші адмінпослуги. Разом з IT-волонтерами впевнено рухаємося до мети. Мешканці Дніпропетровщини вже можуть отримати на iGov близько 180 послуг. Це найбільша кількість в Україні», – зазначив очільник області Валентин Резніченко.

Нові послуги на iGov спрощують операції з землею. Тепер онлайн можна оформити рішення про продаж комунальної або державної земельної ділянки, переоформити права на користування нею та внести зміни до договору оренди. Щоб отримати ці документи раніше потрібно було ходити по кабінетах та чекати в черзі. Тепер достатньо всього кількох натисків мишкою. Перевели в режим онлайн і дозвіл на переобладнання і перепланування житлового будинку.

Загалом на Дніпропетровщині в режим онлайн переведено близько 180 адмінпослуг. Жителям області не треба висиджувати у чергах, щоб оформити субсидію чи закордонний паспорт, зареєструвати дитину, отримати довідку на землю, розпочати власний бізнес та багато іншого. Завдяки волонтерам з усього світу цьогоріч на iGov можна буде отримати 100% всіх популярних адмінпослуг.

Залишити відповідь