На Дніпропетровщині споживачі продовжують накопичувати борги за газ

У Дніпропетровській області суттєво зросла заборгованість побутових споживачів за газ. На початок лютого лише 47% клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» заплатили за використане блакитне паливо.

Найбільш критична ситуація складається у жителів Дніпра – 280 мільйонів гривень боргу. Мешканці Кривого Рогу заборгували 140 мільйонів гривень.

Споживачі розуміють, що під час дії карантинних обмежень вони захищені законодавством. До боржників не застосовують штрафи та не припиняють газопостачання до їхніх осель. Але такий тимчасовий мораторій не означає, що споживачам варто забути про борги.

Традиційно, лідерами по несплаті є жителі великих міст. Наприклад, у Дніпрі понад 32 тисячі домогосподарств більше трьох місяців не платили за блакитне паливо. Загальна сума боргу клієнтів ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут» становить майже 800 мільйонів гривень.

Багатомільйонні борги ставлять під загрозу систему стабільного газозабезпечення населення не лише Дніпропетровщини, а й України. Компанія купує газ лише у надійних європейських постачальників і має вчасно розраховуватися за придбане блакитне паливо.

«Протягом п’яти років ми піклуємось про стабільне постачання газу у домівки жителів Дніпропетровщини. Наші менеджери щоденно здійснюють комунікацію з клієнтами, нагадують про необхідність вчасно сплачувати рахунки, надають консультації щодо актуальних питань з газопостачання. Але ми ще раз звертаємо увагу на взаємну відповідальність всіх учасників газового ринку», – підкреслила директор ТОВ «Дніпропетровськгаз збут» Юлія Кузьменко.

Нагадаємо, що ощадливі клієнти ТОВ «Дніпропетрвоськгаз Збут» навіть у холодну пору року платять менше за блакитне паливо. Ці споживачі взяли участь в акції «Твоя енергонезалежність» і придбали газ на опалювальний сезон за літніми цінами – від 4, 49 до 5, 49 гривень за метр кубічний.

фото: з відкритих джерел