На Дніпропетровщині стартувала спецоперація

Поліцейські та влада об’єднали зусилля в протидії незаконним пунктам прийому металобрухту. Про це 27 лютого під час прес-конференції розповів заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Володимир Богоніс.

«З початку року слідчими області до єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості по 726 фактах крадіжок кабельно-провідникової продукції. 88 особам повідомлено про підозру у скоєнні таких злочинів, але лише 16 злочинцям судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та 14 – домашній арешт. Керує діями злочинців, звісно, корисливий мотив. А от на завдані збитки підприємствам, державним установам, пересічним мешканцям вони не зважають»,- повідомив Володимир Богоніс.

Стосовно ж злочинів, передбачених ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України, то з початку року слідчими територіальних підрозділів було відкрито 61 кримінальне провадження.

Саме для активізації дій, спрямованих на припинення таких явищ, рішенням керівництва Головного управління з 24 лютого на території області розпочалася оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Метал».

«Минулого року ми тричі проводили на території області оперативно-профілактичні відпрацювання в рамках такої операції. Цього року у Кривому Розі вже проводилися аналогічні заходи, в результаті чого було ліквідовано незаконну діяльність 17 пунктів прийому металобрухту та вилучено понад сім тонн металу. За всіма фактами відомості внесені до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 213 (порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України. А співробітники поліції Соборного відділення Дніпра вже в перший день операції вилучили 850 кг металобрухту та припинили діяльність незаконного пункту», – розповів заступник начальника.