На Дніпропетровщині створили добровільні пожежні команди

Миколаївська, Лошкарівська, Гречаноподівська, Новоолександрівська та Троїцька ОТГ Дніпропетровщини відтепер мають власні добровільні пожежні команди. До організації безпеки долучилися вже 75 селян. Всі вони пройшли навчання і готові у будь-який момент виїхати на місце пригоди.

«Уже у п’яти громадах області створені добровільні пожежні дружини. Серед добровольців – чимало місцевих фермерів, вчителів. Вони вже пройшли спеціальний курс навчання. Вогнеборці готові в будь-який момент виїхати на місце пожежі та ліквідувати наслідки», – розповіла директорка Дніпропетровського Центру розвитку місцевого самоврядування Олена Тертишна.

Пожежники-добровольці пройшли курс з пожежної тактики і профілактики. Загалом – 140 годин теоретичної і практичної підготовки. Інструкторами були представники ДСНС області та польські експерти.

Наразі громади облаштовують приміщення для новостворених команд. Від «надзвичайників» області приймають на баланс пожежні машини. А ще – закуповують амуніцію для добровольців. Допомогу нададуть і польські партнери.