На Дніпропетровщині створювали будинки з пряників (Фото)

25 грудня у Нікополі в Палаці урочистих подій відбувся фестиваль кондитерського мистецтва «Чарівні смаколики». Такий захід в нашому місті проводиться вже третій рік поспіль. Це справжнє свято солодощів і веселих розваг. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Смачненького тут було дійсно багато та на будь-який смак: торти, тістечка, печиво, пряники, цукерки, шоколад ручної роботи та інші улюблені, і дітьми і дорослими, солодощі. Наприклад, різнокольоровий макаронс – французький кондитерський виріб з меленого мигдалю.

Але діти не тільки куштували солодощі. На них чекала дуже цікава розважальна програма. Маленькі нікопольці подорожували країною Чарівних смаколиків: на вулиці Цукерок грали в гру «Хто перший передасть цукерку», на Цукровій площі наввипередки стрибали в мішках з-під цукру, на кварталі ЕмЕмденсиків переносили кульки в ложках, а на провулку Зефірному перевозили «зефіринки» на іграшкових автівках. За участь у конкурсах діти отримували солодкі призи, а також танцювали запальні танці та читали біля ялинки вірші. Крім того, діти були в захваті від аквагриму, де будь-яка дитина мала змогу протягом декількох хвилин розмальовувати своє обличчя візерунком.

«Родзинкою» свята став конкурс пряникових будиночків «Чарівне містечко святого Миколая». Всі представлені витвори були дуже красивими, але найкращим, за оцінкою конкурсного журі, став будинок з пряників Наталі Черняєвої.