На Дніпропетровщині судитимуть чоловіка за вбивство жінки та спробу позбутися 12-річного свідка

Дніпродзержинською місцевою прокуратурою здійснюється підтримання державного обвинувачення у кримінальному провадженні, розпочатому  відносно 42-річного жителя П’ятихатського району за фактом умисного вбивства 47-річної жінки, замаху на вбивство її неповнолітнього сина та таємного викрадення чужого майна (ч.1 ст.115, ч.2 ст.15, ч.2 ст.115 та ч.1 ст.185 КК України).

Так, у червні 2015 року у нічний час доби колишній співмешканець дочки потерпілої  прийшов до будинку «тещі», щоб забрати деякі свої речі та під час раптово виниклої сварки, будучи у стані алкогольного сп’яніння, наніс жінці декілька ударів кулаком в обличчя, після чого задушив її.

Усвідомлюючи той факт, що в будинку спав 12-річний син жінки, який може являтись свідком вбивства, з метою приховання злочину чоловік відкрив газові конфорки на плиті та підпалив речі. Прокинувшись від запаху диму дитина намагалася втекти через вікно, проте, зловмисник силоміць заштовхав його назад до палаючого будинку та, помилково вважаючи, що хлопчик помер, залишив приміщення. Скориставшись цим дитина все ж таки змогла врятуватись, вибравшись через вікно.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що після скоєння вбивства обвинувачений таємно викрав мобільний телефон потерпілої, 2 каблучки, DVD програвач та інші речі на загальну суму близько 400 грн.

Наразі триває судовий розгляд кримінального провадження.

За матеріалами прес-служби прокуратури області

Залишити відповідь