На Дніпропетровщині судитимуть наукового співробітника за одержання хабара

Прокуратурою Дніпропетровської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно наукового співробітника за вимагання та одержання від громадянина 10 тисяч гривень хабара  (ч.3 ст.368 КК України).

Встановлено, що у липні цього року до співробітника одного з відділів Українського державного науково-дослідного інституту проблем інвалідності звернувся представник за довіреністю померлого громадянина щодо підготовки висновку медико-санітарної комісії про встановлення причинно-наслідкового зв’язку між смертю та професійним захворюванням його довірителя.

За прискорення підготовки документів та одержання позитивного висновку, завдяки якому у подальшому дружина покійного змогла б отримати одноразову компенсацію у зв’язку зі смертю чоловіка внаслідок професійного захворювання, обвинувачений вимагав від довіреної особи хабар в розмірі 10 тисяч гривень. Вказану суму він отримував частинами, під час одержання останньої частини його було викрито правоохоронцями.

Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Зазначимо, санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

За матеріалами прес-служби прокуратури Дніпропетровської області

 

Залишити відповідь