На Дніпропетровщині тривога! Не хвилюйтеся – це навчання

25 листопада рівно о 13 годині 55 хвилин у всіх містах та районах Дніпропетровщини пролунає сирена. Хвилюватися не варто – це учбова тривога. Перевірятимуть централізовану систему оповіщення населення. Після сирени в ефірах обласних і районних теле- та радіоканалів передадуть мовне повідомлення. Уважно послухати цю інформацію просить мешканців області управління цивільного захисту Дніпропетровської ОДА.

Почувши сирену,  не хвилюйтеся  – вашому життю та здоров’ю нічого не загрожує. Увімкніть радіо або телевізор, уважно прослухайте повідомлення «Увага всім» і дійте відповідно з отриманою інформацією. Сповістіть про це сусідів, особливо людей похилого віку.

«Сирену вмикають, якщо в області стається надзвичайна ситуація. Це може бути, наприклад, аварія на хімічному заводі або прорив дамби. Кожен має знати, що після такого сигналу потрібно включити телевізор або радіо та діяти за інструкцією, яку там озвучать. Якщо станеться лихо, ці прості правила допоможуть врятувати життя та зберегти майно. За півтора тижні ми відпрацюємо такий сценарій», – пояснив начальник управління цивільного захисту Сергій Коваленко.

Залишити відповідь