На Дніпропетровщині у квітні викрито 12 корупціонерів

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Дніпропетровській області продовжують виявляти корупційні діяння посадовців області. Протягом квітня 2016 року оперативниками виявлено та задокументовано 23 корупційні правопорушення. Складено адміністративні протоколи за ст.172-7 КУпАП (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів). Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Дніпропетровській області.

До відповідальності притягуються 4 депутати селищних рад, командир взводу Державної служби з надзвичайних ситуацій одного з районів області,в. о. голови сільради, 5 голів територіальних і сільських виборчих комісій та директор комунального закладу.

Так, працівниками УЗЕ в Дніпропетровській області складено 2 протоколи у відношенні голови однієї з сільських виборчих комісій Криворізького району, яка приймала рішення в умовах реального конфлікту інтересів, зокрема не винесла питання про надання одноразової грошової винагороди членам виборчої комісії на голосування, особисто визначивши собі розмір грошової винагороди та в подальшому надавши за своїм підписом постанову, на підставі якої їй були виплачені грошові кошти.

Окрім цього, був складений протокол у відношенні командира взводу ДСНС одного з районів області, яка знаходячись в прямому підпорядкуванні свого брата, не вжила заходів щодо повідомлення про наявний конфлікт інтересів.

На даний час матеріали скеровано до суду для прийняття законного рішення та притягнення правопорушників до відповідальності.

Усього від початку року працівниками УЗЕ складено 77 адмінпротоколів, які направлено до суду для розгляду.

Протягом поточного року судами області розглянуто 10 протоколів та накладено штраф на загальну суму 33 360 грн.

Залишити відповідь