На Дніпропетровщині у негоду вандали нівечили пам’ятник (Фото)

На Дніпропетровщині чоловіки встигли порізати бронзову конструкцію на частини і вже грузили її в автомобіль, щоб вивезти і здати на металобрухт. Втім прямо на місці злочину їх затримали співробітники Магдалинівського відділення поліції. Встановлено, що пам’ятник Невідомому офіцеру є частиною меморіального комплексу на «Братській могилі мирних жителів – жертв фашизму та невідомому радянському воїну». Розташований він не в самому населеному пункті, а в лісопарковій зоні поблизу села Кільчень Магдалинівського району. На думку зловмисників, цей факт мав значно полегшити їх намір нажитися на крадіжці бронзових частин пам’ятного меморіалу. Повідомляють у прес-службі поліції.

untitled(5)

Факт наруги над меморіалом був зареєстрований 19 квітня. Завдяки оперативно проведеним заходам, злочинців вдалося затримати на місці події. Чоловіки були добре підготовлені для скоєння крадіжки. Поряд з ними працівники поліції виявили три газові балони з системою для газового різання, газовий ключ, саперну лопату та троси. За допомогою цих інструментів була демонтована та розрізана на частини бронзова частина конструкції.

untitled(4)

Поліцейські встановили, що крадіжку намагалися вчинити двоє несудимих, ніде не працюючих 30- та 41-річні мешканці Дніпра. На даний час слідчим відділенням Магдалинівської поліції даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). За скоєне зловмисникам загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк.

untitled