На Дніпропетровщині у рейсовому автобусі перевозили боєприпаси

31 серпня під час несення служби на блокпосту біля селища Андронівка, що на 365 км автодороги “Знам’янка – Луганськ – Ізварине”, правоохоронці зупинили рейсовий автобус сполученням “Дніпро – Покровськ”.

В автобусі перебував молодий чоловік, який помітно нервував. Воно й не дивно – під час зовнішнього огляду його особистих речей поліцейськими було виявлено та вилучено 2 гранати Ф-1 без запалів, 3 патрони калібру 5,45 мм до автомату “Калашникова” та 1 патрон калібру 12,6 мм.

За словами чоловіка, вказані боєприпаси він знайшов в серпні 2016 року  в зоні проведення АТО у лісосмузі на Донеччині та віз для добровільної здачі.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка задокументувала цей факт. Вилучені бойові припаси направлені до НДЕКЦ для проведення дослідження. Затриманого 23-річного військовослужбовця, мешканця Дніпра, доставлено до Межівського відділення поліції для подальшого розгляду справи.
Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 263 “Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами” Кримінального кодексу України.

Залишити відповідь