«На Дніпропетровщині в електронний вигляд переведено більше 80% адмінпослуг», – Валентин Резніченко

Від довідки на землю до старту підприємницької кар’єри: ще 17 он-лайн послуг з’явилися на порталі igov.org.ua. Тепер їх 149 – на 15 більше, ніж планували впровадити у 2015-му.

 «Мали за мету – до кінця року перевести в електронний вигляд 134 послуги, тобто 80%. Та зробили навіть більше – 149. Тепер мешканцям області не треба висиджувати у чергах, щоб оформити субсидію чи закордонний паспорт, отримати довідку на землю, розпочати власний бізнес та багато іншого, – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. – Наступного року на iGov з’являться усі адміністративні послуги. Електронна система полегшує життя наших мешканців та допомагає у боротьбі з корупцією».

Серед останніх он-лайн новинок 2015-го: декілька довідок на землю, внесення до реєстру інформації про саморозпуск чи реорганізацію громадського об’єднання, дозвіл на проведення заходів із тваринами, видача довідки про поховання, переведення житлових приміщень в нежитлові, погодження для розміщення на території міста тимчасових споруд. Останнє необхідне для підприємців.

Планується, що на Дніпропетровщині впровадять ще близько 20 електронних послуг. Як і попередні, вони полегшать життя пенсіонерів, підприємців, молодих мам та інших.

Залишити відповідь