На Дніпропетровщині в озеро потрапили каналізаційні стоки

У Дніпрі посадовцю КП «Дніпроводоканал», внаслідок злочинних дій якого каналізаційні стоки потрапили до озера Куряче, повідомлено про підозру за фактом порушення правил охорони вод. Повідомляють у прес-службі прокуратури області.

«Дніпропетровською місцевою прокуратурою №3 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно начальника району експлуатації каналізаційних мереж комунального підприємства «Дніпроводоканал» за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.242 КК України (порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення поверхневих вод і створило небезпеку для довкілля). Встановлено, що у період жовтня-листопада 2018 року вказаний службовець, недбало виконуючи покладені на нього обов’язки, під час організації проведення аварійно-відновлювальних робіт пошкодженого каналізаційного колектору, не організував відведення каналізаційних стоків та не обладнав місце для зливу стічних вод», – йдеться у повідомленні прокуратури.

Внаслідок бездіяльності вказаної особи, каналізаційні стоки потрапили до дощового каналізаційного колектору та у подальшому перетікали і скидалися в озеро Куряче. Наразі йому повідомлено про підозру у скоєнні вказаного кримінального правопорушення. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.