На Дніпропетровщині вандали розмалювали знаний меморіал (фото)

У Дніпропетровській області вандалізм по відношенню до пам’яток культурної спадщини продовжується. Знову виявлено свіжі написи на пам’ятці історії місцевого значення «Місце форсування річки Дніпро радянськими військами» (охоронний № 1861). Про це повідомляють в Управлінні з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради.

меморіал_Дніпропетровщина

Меморіал збудовано безпосередньо на місці дніпровського плацдарму. 19–24 жовтня 1943 р., під час проведення бойових дій за визволення Дніпропетровська, в цьому місці переправлялись, з лівого на правий берег, воїни 152-ї стрілецької дивізії.

У травні 1975 р. було встановлено пам’ятний знак у вигляді гранітної брили на якій розташовувалась чавунна дошка з текстом, а в травні 1985 р. зведено меморіал, архітектори – В. М. Шульга та І. І. Кулик, скульптор – В. П. Небоженко. Скульптурну композицію було відлито робітниками Дніпровського машинобудівного заводу.

меморіал_Дніпропетровщина

“Навіть роботи із замальовування таких дрібних написів, потребують часу та сил комунальних служб міста, перед якими стоїть багато інших завдань, особливо враховуючи складні погодні умови”, – йдеться у повідомленні.