На Дніпропетровщині варто купатися тільки на офіційних пляжах

На території Дніпропетровської області рятувальники Служби порятунку попереджають громадян щодо безпеки під час відпочинку біля водойм. Щодня відпочиваючим розповідають про правила перебування біля водойм.

«Спілкуючись з громадянами, рятувальники дають поради про правильність вибору пляжу. Пляж є офіційним, якщо обладнаний для купання та відпочинку, на території присутні медичні працівники і чергує рятувальник-водолаз, який може оперативно зреагувати на надзвичайні події на воді. Також неподалік знаходиться рятувальна частина, що скорочує час прибуття чергових водолазів для проведення оперативних робіт, тобто для порятунку.» – зазначають у прес-службі ГУ ДСНС.

Не варто також відпочивати на пляжі поодинці. Відпочинок на одинці можливо і не поганий варіант, але в таких випадках потрібно бути більш пильними. Зазвичай, прийшовши на пляж, люди не звертають увагу на оточуючих. Так, рятувальники пропонували не бути байдужими, а задля безпеки інших іноді спостерігати за такими людьми. Вони не мають товариша чи друга поряд, який помітить потребу в допомозі чи то на березі, чи то під час купання.

А батькам, звичайно, не варто забувати про  те, що за дітьми треба постійно наглядати.