Як на Дніпропетровщині рибу ловили та руйнували стереотипи (Фото)

У селі Старовишневецьке Синельниківського району Дніпропетровської області біля місцевого ставка відбулися змагання із риболовлі, присвячені Дню батька. Як розповіла «Вістям» головний спеціаліст відділу освіти, культури, молоді та спорту РДА, організатор даного заходу та суддя за сумісництвом Тетяна Сідун, на змагання з’їхалися представники райдержадміністрації, а також Зайцівської, Іларіонівської, Раївської, Роздорської громад. Серед учасників – і чоловіки, і жінки.  Журналіст «Вістей» поспілкувалася з учасниками і поцікавилася їхньою думкою про захід.

Так, Костянтин Куян з Іларіонівської ОТГ розповів: «Я займаюсь риболовлею понад 20 років. Участь у змаганнях брав не заради призу, а для задоволення. Риболовля для мене – це хобі, любов, азарт. Після зважування всю виловлену рибу ми випустили до ставка».

Існує стереотип, що проводити час за вудкою полюбляють переважно чоловіки. Але серед учасників змагань були й жінки. Наприклад, Іванна (Зайцівська ОТГ) поділилася: «Мені подобається риболовля. Біля ставка, з вудочкою, я відчуваю себе спокійно – відпочиваю тілом і душею. Жінкам такий відпочинок дуже потрібен, особливо після усіх хатніх турбот».

Зваживши улов, місця, розподілили між командами таким чином: перше посіла Роздорська громада (2,4 кг), друге – Раївська (1,1 кг), третє – Іларіонівська (1 кг).

Того ж дня відбулися й районні змагання зі спортивного туризму, приурочені до Дня молоді, в яких здобула перемогу знову ж таки команда Роздорської ОТГ. По закінченню, переможців вітали грамотами й призами. Учасники змагань з риболовлі й туризму разом смакували кашею і рибною юшкою.

МАРИНА ПОЛОЖАЙ