На Дніпропетровщині виділять рекордну суму на ремонт доріг

У 2018-му на Дніпропетровщині відремонтують майже 130 комунальних доріг. На це з обласного бюджету виділяють рекордну суму – близько 1 млрд грн. Дорожня техніка вийде на автошляхи найближчими днями. Про це повідомив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

«Дніпропетровщина утримує лідерство за темпами будівництва доріг у країні. За три останні роки відновили близько 500 комунальних доріг. Ремонтуємо їх комплексно – від укладання асфальту до розмітки. Особливу увагу приділяємо малим містам та віддаленим селам: у багатьох з них вулиці не ремонтувалися десятиліттями», – зазначив Валентин Резніченко.

У 2018-му на Дніпропетровщині планують капітально відремонтувати близько 130 доріг, які знаходяться на балансі місцевих рад. У пріоритеті – вулиці з інтенсивним рухом, де пролягають маршрути громадського транспорту та вздовж яких розташована соціально-культурна сфера.  Зокрема, цьогоріч нове покриття отримають соціально важливі вулиці Кам’янського, Кривого Рогу, Марганця, Нікополя, Першотравенська, Покрова й Синельникового.

Також якісний асфальт з’явиться на дорогах Апостолівського, Дніпровського, Криничанського, Магдалинівського, Межівського, Нікопольського, Новомосковського, Павлоградського, Петриківського, Покровського, П’ятихатського, Синельниківського, Солонянського, Софіївського, Томаківського, Царичанського, Широківського та Юр’ївського районів.

«У ДніпроОДА позиція принципова – ніякого латання ям, тільки капітальні роботи. Головна вимога до дорожників – якість. Неякісний ремонт підрядники перероблятимуть власним коштом. Це чітко прописано в договорі», – наголосив радник голови ДніпроОДА Юрій Голик.

Комунальні дороги на Дніпропетровщині ремонтують вже четвертий рік поспіль. Понад 300 шляхів зробили протягом 2015-2016 років, у 2017-му оновили ще 160.

Крім того, торік у Дніпропетровській області відремонтовано майже 67,5 км доріг державного значення. Роботи проводилися на криворізькому, донецькому, полтавському та запорізькому напрямках.