На Дніпропетровщині майстриня створює картини за допомогою різних інструментів (Фото)

18 липня в Музеї історії Кам’янського відкрили персональну виставку майстрині Петриківського розпису, члена спілки народних майстрів України Віти Рябової «Тендітний світ краси». Повідомляють у прес-службі Кам’янської міської ради.

На експозиції представлено понад 30 робіт, виконаних в індивідуальній техніці петриківського розпису за допомогою різних інструментів: від пальців до ножа та щіточки. Із останніх витворів – роботи, виконані в авторській техніці «вириванка». Так називаються вироби, які виконуються із паперу без застосування ножиць.

«Творчістю я займаюсь ледь не з народження, – каже майстриня Віта Рябова, – а надихає мене усе гарне, добре, світле, мої рідні люди». Гості виставки зазначають, що роботи майстрині вражають вишуканістю, гармонією елементів художнього твору, а колірні рішення притаманні тенденціям сучасного дизайну.

Кам’янчан запрошують долучитися до неповторного світу Петриківського розпису та відвідати експозицію, яка триватиме в Музеї історії Кам’янського до 25 серпня.

Фото: з сайту Музея історії Кам’янського