На Дніпропетровщині видурювали кошти у довірливих громадян

Криворізькими правоохоронцями викрито та припинено діяльність п’ятьох шахрайських call-центрів, через які зловмисники під виглядом працівників банків видурювали кошти громадян, а також реалізовували неіснуючий товар за допомогою мережі Інтернет. Повідомляють у прокуратурі Дніпропетровській області.

За даними слідства, шахраї телефонували потерпілим, видаючи себе за співробітників служби безпеки банків, отримували реквізити їх банківських карток, після чого списували грошові кошти на власні рахунки.

Крім того, зловмисники створили у мережі Інтернет фіктивні онлайн-магазини, де розміщували інформацію про продаж цифрової техніки, а коли отримували від покупців повну передплату за товар, замовлення не відправляли.

Відомості за вказаними фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки).

Наразі правоохоронними органами проведено обшуки у приміщеннях, де функціонували call-центри у місті Кривому Розі, в ході яких вилучено 54 системні блоки, 37 ноутбуків, 14 мобільних телефонів, понад 1000 сім-карт, роутери, чорнові записи та грошові кошти у сумі понад 122 тис грн

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Встановлюються причетні до злочину особи та загальна сума завданих збитків.