На Дніпропетровщині викрали автомобіль та скутер (Фото)

Протягом доби поліцейські Новомосковського відділу поліції  відшукали викрадені транспортні засоби та встановили зловмисників. Повідомляють в ГУ ГП України у Дніпропетровській області.

19 жовтня  до поліції звернувся  місцевий житель та повідомив, що невідома особа викрала  його скутер марки «SpeedGear». Поліцейським чоловік розповів, що залишив транспорт у дворі  біля під’їзду будинку, пішов до квартири,  а коли вийшов  – виявив його відсутність.

22 жовтня поліцейські кримінальної поліції розшукали викрадений транспортний засіб та встановили підозрюваного у крадіжці. Ним виявився 21-річний місцевий мешканець. Чоловік пояснив, що проходив вночі повз будинку, побачив без догляду моторолер і вирішив скористатися цим. Взяв транспорт та відтягнув його з подвір’я до свого гаражу. Транспортний засіб вилучили та повернули власнику.

Того ж дня до  поліції  звернувся  власник  автомобіля «Opel Vectra», який повідомив, що залишив авто на вулиці біля будинку на ніч, а вранці транспорту вже не було. Для встановлення обставин на місце події була направлена слідчо-оперативна група. Протягом кількох годин на узбіччі дороги біля автозаправної станції поліцейські відшукали викрадений автомобіль. Також оперативники  встановили зловмисника, який  незаконно  заволодів чужим майном. Ним виявився 23-річний мешканець Новомосковського району, який вже надав поліції пояснення з приводу скоєного.

За даними фактами слідчим відділом новомосковської поліції відомості внесені до ЄРДР за ч.1 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом)  Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 1000 до 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від 3 до 5  років, або позбавлення волі на той самий строк. Досудове слідство триває.